tekst

RIVERMAN

Wie zangeres Esmé Bos en muzikant Bart Voet ooit aan het werk zag - in Duveltjeskermis of Tres Tigres Tristes, bijvoorbeeld - weet dat hij zich kan verwachten aan een puur en eerlijk, nostalgisch muziekprogramma, een ode aan het melancholische levenslied, een zwoele, schone, intens ontroerende ode aan het leven en de liefde.

Stijn Van Opstal koos Riverman als afluiter van het programma Stijn Van Opstal nodigt uit en wel hierom: “Esmé Bos en Bart Voet zijn van die heerlijke uitzonderingen in een tijd waarin alles sneller, harder en luider doordraaft. Ze hebben mijn hart gestolen met de Duveltjeskermis, een liedjesprogramma met vergeten hits uit de jaren ‘20 en ‘30. Ik ging samen met mijn grootmoeder kijken en zag haar plots transformeren in een opgewonden tiener. Niet te temmen, wild. Ze ontblootte haar onderbenen en danste wild. Ja, dat heeft indruk gemaakt. Wat ze nu gaan doen, geen idee, ik ben zeer nieuwsgierig.”

Esmé Bos & Bart Voet presenteren u een volstrekt unieke muzikale avond met eigen en andermans repertoire, vergezeld van topmuzikanten waar ze al eerder mee speelden: Gwen Cresens (accordeon, bandoneon), Sam Vloemans (trompet, percussie) en Tom Wouters (drums, vibrafoon, klarinetten).

Om deze avond extra bijzonder te maken, nodigen ze  een aantal spannende gasten uit: Ben Faes (contrabas), Bruno De Groote (gitaar), Eefje de Visser en Jeroen Perceval (kRaMeR). Ook Tutti Fratelli is te gast. Zij brengen Diep in mijn Hart.

28 mei 2014 om 20u
Toneelhuis (Bourlaschouwburg), Antwerpen